Planeringsmöte Valborg och Rågsvedsdagen den 3 mars 2014

Med på mötet; Anders Wahlqvist IKANO, Charlotte Printz Stockholmshem och Boendedialogen, Conny Mörke Rågsveds Samhällsförening / Snösätra Norra Fritidsträdgårdsförening, Eva Wesslén Kräpplagruppen, Indira och Samuel Wilson Mötesplats Rågsved, Jan Runfors Rågsveds Samhällsförening, Lars-Ola Meckbach Rågsvedsskolan, Marianne Almeblad Rågsveds fritidsgård och Sven Löfberg Rågsveds Samhällsförening/LH Rågstintan.
Anmält förhinder; Michael Silkesjöö Nya Rågsveds Folkets Hus
 1. Ordförande för Rågsveds Samhällsförening Jan Runfors hälsade alla välkomna och vi fortsatte sedan med att presenterade oss för varandra.
 2. Valborgsfirandet på Perssons Betong 30 april kl. 17-22. Scenen är förstörd på Perssons Betong. Sven har polisanmält händelsen. Sven har varit i kontakt med Agneta Stenborg på SDF EÅV Som har lovat att sponsra valborg med 10,000 kr. Sven har också varit på Perssons Betong tillsammans med snickare som är villig att göra jobbet.
  Följande organisationer deltar: Kräpplagruppen, LH Rågstintan, Musketörerna, Mötesplats Rågsved och Snösätra Norra Fritidsträdgårdsförening och Svenska Kyrkan i Vantör, Vänsterpartiet Vantör.Kräpplagruppen anordnar en vandring i Rågsveds friområde med start ifrån Perssons Betong kl. 18.
  Organisationerna städar efter sig innan de lämnar platsen eller kommer 1 maj kl. 11:00.
  Sven ordnar nödvändiga tillstånd samt pratar med Rågsveds IF om fackeltåget. Conny lägger upp Facebookevent samt skickar in information till lokaltidningen Mitt i söderorts pågång redaktion.
 3. Rågsvedsdagen 2014 10 maj Samling kl. 09:00 i Rågsveds Fritidsgård. Stadsdelsnämnds ordförande Anders Hellström och Jan Runfors Rågsveds Samhällsförening inviger.Anders på IKANO anmälde att de deltar på Rågsvedsdagen med bl.a. ett informationsbord. IKANO ger ett ekonomiskt bidrag på 5000 :-.
  Marianne informerade att polisen kommer.
  Jan informerade att Röda Korset kommer att delta.
  Sedan tidigare har följande organisationer anmält deltagande: Fritidsgården Rågsved, Kräpplagruppen, Musketörerna, LH Rågstintan, LeRec Bernard Nvila, Nya Rågsveds Folkets Hus, Rågsveds samhällsförening, Mötesplats Rågsved, Svenska Kyrkan i Vantör samt Vänsterpartiet Vantör. Stockholm Stad, tillsammans med de tre allmännyttiga bolagen kommer att vara med på Rågsvedsdagen under den gemensamma flaggen Boendedialogen. Syftet med deltagandet är att hjälpa till att framhäva de goda krafter som finns och verkar i Rågsved. Boendedialogen lämnar ekonomiskt bidrag på upp till 5000:-.
  Kl. 16.00 – 17.00 städar vi torget efter oss. Alla föreningar utser ansvariga att hjälpa till med detta. Ifjol fungerade städningen mycket bra och var klar på ca 30 min.
  Ett något mer vårdat språk önskas ifrån artisterna på scen.
  Gården har Disco på kvällen.
  Ge gärna ett ekonomiskt bidrag till Rågsvedsdagen för att täcka utgifter. Plusgiro 4249614-1 märk med ”Rågsvedsdagen”.
  Marianne kontaktar Rågsvedscentrums fastighetsägare för att lösa sophanteringen.
  Sven ordnar dom nödvändiga tillstånden.
  Conny lägger upp Facebookevent samt skickar in information till lokaltidningen Mitt i Söderorts pågång redaktion.
  Nya Rågsveds Folkets Hus ordnar, trycker och sätter upp affischer.
  Jan skriver brev till företagen i centrumet om Rågsvedsdagen.
 4. Övrigt Marianne Almeblad informerade att Rågdalens parklek går tillbaka till kommunal förvaltning. En inbjudan till invigningen kommer.
 5. Nästa Möte 7 april kl. 18:00 i Rågsveds Fritidsgård. Det är viktigt att de organisationer som ännu inte anmält intresse men vill delta på Valborgfirandet och/eller Rågsvedsdagen hör av sig till ordf. Jan Runfors via mail jan.runfors@comhem.se eller på nytt OBS! telefonnummer; 076-2137836 så fort som möjligt så vi har möjlighet att planera evenemangen så framgångsrikt som möjligt.

  Vid pennan Conny Mörke Sekreterare Rågsveds Samhällsförening https://ragsvedssamhallsforening.wordpress.com/

Detta inlägg publicerades i Protokoll. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s