Jakobsbergs Gård – Hökarängens Stadsdelsråd – Hela Sverige ska leva

10801735_10153081956209406_787317697815773637_n

Hela Sverige ska leva länsbygderådet i Stockholms Län bjöd den 24 januari in till: Stockholms län behöver kultursamverkan!
20 av Sveriges 21 regioner/landsting har det nu tagits fram treåriga regionala kulturplaner i samråd med kulturlivet och det civila samhället. I Stockholms län finns ingen kulturplan, och således inget samråd mellan ansvariga kulturpolitiker och kulturlivets olika aktörer. Marianne Pihl och Leif Rönngren presenterar arbetet med Ideell kulturallians i landet/länet. Leif presenterar också kulturen i Folkets hus och parker. Monica Ericsson berättar både om Bygdegårdarna o Riksteatern och deras verksamheter. Medlemsorganisationer och andra presenterar sig och sitt arbete med kultur. Alla som arbetar med kultur är välkomna!

Jakobsbergs Gårds historia där mötet hölls mellan kl. 10-15: http://www.jakobsbergsgard.se/om-oss/historia/historiearkiv-21566008

http://www.nytta.org/ Denna hemsida nämndes under mötet som tips för att registrera och hitta organisationer, föreningar, stiftelser och företag utan vinstintresse som istället använder överskottet till att förbättra samhället på olika sätt.

Mer läsvärt även på Ideell Kulturallians hemsida http://ideellkultur.se/ .  I Ideell kulturallians samlas det ideella kulturlivet för att främja och utveckla ideella kulturorganisationers samhällsroll genom politiskt inflytande i samspel med varandra och kulturlivet.

Leif Rönngren ifrån Nya Rågsveds Folkets Hus berättade om deras verksamhet. http://www.nyaragsvedsfolketshus.se/

Conny Mörke och Jan Runfors som var med på mötet ifrån vår styrelse knöt flera nya kontakter däribland med Hökarängens Stadsdelsråd  –  www.hokarangenssdr.se som resulterade i ett samarbetsmöte den 16 mars. Vi diskuterade då varandras verksamheter och samarbetsmöjligheter.

Conny Mörke

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s