Höstmöte hos Hela Sverige ska leva Länsbygderådet Stockholms län

20161119_123143

Den 19 november var Conny Mörke och Jan Runfors på Hela Sverige ska leva Länsbygderådet Stockholms läns höstmöte förlagt på Café Blå Vägen i Spånga Centrum. Ett antal organisationer som berättade om sina verksamheter och så också Rågsveds Samhällsförening. Målet med mötet var att lyssna på verksamheterna, problematik samt se hur vi kan jobba mer tillsammans.

Jan berättade om Rågsveds Samhällsförenings historia samt om valborgsfirandet, Rågsvedsdagen, våra informationskvällar som bevakar viktiga frågor däribland oönskad bebyggelse på festplatsen Perssons Betong, förvaltningen av Rågsveds Centrum och hur trögt det går med Rågsveds Naturreservatsbildning.

20161119_115539
Conny tog sen vid och berättade och visade Facebookgruppen ”Rågsveds – Anslagstavlan” som varit ett långsiktigt arbete att bygga upp en informationskanal och mötesplats. Här hjälps alla deltagare åt med att sprida relevant information om evenemang och nyheter. Vi hjälper också varandra med frågor och problem. Däribland har vi lyckats rätta till mycket som legat på Stadsdelsförvaltningens ansvar att ta hand om. Vi har också fått fram många förslag, idéer och önskemål den här vägen.

Men just där börjar Rågsved-page-0ett allvarligt problem med att dessa viktiga frågor inte tas på allvar ifrån staden centralt. De blir liggande. Istället vill man ha diverse dialog och demokratimöten, man kan säga på deras promisser. Dessa viktiga frågor hör inte hemma i dessa möten, vi har föga möjligheter att påverka just de där frågorna eller dylik bordläggning.  Vi upplever också att det kan vara så att andra frågor i staden (Exempelvis Slussen och Nobelcentret) tar en sådan stor fokus att politiker och tjänstemän inte har den tid som behövs för våra frågor i Rågsved.

Publiken lyssnade med intresse och noterade väl problematiken.

Några dagar efter mötet publicerade SVT en i frågan intressant och relevant artikel
SVT – L: ”Helt orimligt att kostnaderna skenar så här”
Detta inlägg publicerades i Rapporter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s