Röda Korset Vantör söker frivilliga att arbeta med ensamkommande ungdomar

Kan du prata om allt från kärlek och livet till grammatiska frågor?

Vi söker dig som vill ingå i vår verksamhet med ungdomar, huvudsakligen ensamkommande flyktingar som ofta har ett stort behov av vuxna som stöttning. Vi arbetar aktivt för inkludering. Vi bryter isolering. Vi skapar medmänskliga möten. Vi lär oss om och av varandra!

Vi välkomnar dig som delar Röda Korsets värderingar. Då målgruppen är tonåringar kan de behöva vägledning och råd om allt från kärlek och livet till grammatiska frågor. Många av ungdomarna väntar på besked från Migrationsverket, vilket är en oerhört stressande situation. Du behöver vara stabil och tålmodig, eftersom du kommer att möta både glädje och sorg.

Du

  • är lugn, trygg, stresstålig, lyhörd och en god vuxenförebild
  • haren stor portion empati och ett genuint intresse av att möta nya människor
  • är minst 18 år och ansvarstagande
  • är nyfiken på kulturmöten, har kreativa idéer och är beredd att omsätta dem i praktiken
  • har egna fritidsintressen som du vill dela med dig av – musik, idrott, konst, foto m.m.
  • talar engelska eller kroppsspråk och gärna men inte nödvändigtvis dari, farsi, arabiska, somaliska, sorani, tigrinja eller persiska

lugn, trygg och lyhörd person med god kommunikativ förmåga. Du har en stor portion empati, är intresserad av människor och har med fördel vana av att möta människor med olika erfarenheter och bakgrund. Därtill är du 18 år fyllda.lugn, trygg och lyhörd person med god kommunikativ förmåga. Du har en stor portion empati, är intresserad av människor och har med fördel vana av att möta människor med olika erfarenheter och bakgrund. Därtill är du 18 år fyllda.lugn, trygg och lyhörd person med god kommunikativ förmåga. Du har en stor portion empati, är intresserad av människor och har med fördel vana av att möta människor med olika erfarenheter och bakgrund. Därtill är du 18 år fyllda.

Då uppdraget handlar om ungdomar behöver vi ett registerutdrag från belastningsregistret.

Uppdraget är ideellt och ingår i ett projekt med anställd projektledare och varar i sex månader med ev. möjlighet till förlängning. Det omfattar minst2 timmar/vecka eftermiddag eller kvällstid en dag i veckan och innebär samtal, fika, promenader, läxläsning, träna svenska, samhällsinformation och stöttning av samt gruppaktiviteter tillsammans med ensamkommande utifrån deras behov och intressen. Vissa aktiviteter kan också äga rum på helgtid.

Du får ingen lön, men i utbyte mot din tid, ditt engagemang och din kunskap erbjuder Röda Korset kompetensutveckling, nätverkskontakter och meningsfulla möten! Intresserad? Hör av dig till Sophia Lagersten, sophia.lagersten@redcross.se, 0708 614 619

På återhörande!

Sophia Lagersten

Projektledare

Röda Korsets projekt YES (Youth Empowerment Superforce)

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s