Rågsved – Hagsätra samhällsförening önskar alla medlemmar och samarbetspartners en God Jul och ett Gott Nytt År

Ja vi har nu bytt namn och omfattar nu också Hagsätra vilket vi egentligen redan gjort en längre tid. Vi är många aktiva i båda stadsdelarna.  Finns heller inga gränser mellan Hagsätra och Rågsved och vi har allt att vinna på mer samarbete.

valborg2017affisch

Valborg i regi LH Rågstintan genomfördes i år för sista gången av LH Rågstintan som huvudarrangör med stöd av Västerpartiet i Vantör, Mötesplats Rågsved, Hagsätra Kapell (kyrkan ännu inte invigd då), bostadsföretag och Rågsveds samhällsförening. Många människor som vanligt, bra upp trädanden och ett fint vårtal av vår präst i Hagsätra kapell. Lugnt och fint var det också. Vi boende och föreningarna i Rågsved och Hagsätra vill rikta ett jättetack till LH Rågstintans ordförande Sven Löfberg som med stort engagemang drivit detta projekt på Persson Betong i så många år. Sven tackar för sig just nu och vi är glada att kunna meddela att Hagsätra Kyrka kommer att ta över arrangemanget av Valborg nästa år.

RD2017I maj var det som  vanligt Rågsveddagen och i år fick vi bra väder och många utställande föreningar, idrottstävlingar och bra uppträdanden. Det var som det ska vara ett myller av människor. Vi vill rikta ett speciellt tack till alla frivilliga från föreningslivet som gjorde dagen möjlig och till Fritidsgården som alltid har sina lokaler öppen denna dag och låter oss också planera Rågsvedsdagen och Valborg i sina lokaler. Tack till den fina personalen som är så positiva till vad vi gör tillsammans för Rågsved. Ett stort tack vill vi rikta till Rågsveds Fastighetsägarförening för det generösa bidrag vi fick. Tack till Nya Rågsveds Folket Hus för hjälpen och samarbetet. Tack till ICA Rågsved för bidrag förtäring och fika till våra frivilliga under dagen. Stort tack till alla både kommunala verksamheter och föreningar som var med och genomförde Rågsvedsdagen . Tack till de ungdomar och andra som sjöng och spelade. Nu börjar vi planeringen för nästa års Valborg och Rågsvedsdag.

I september invigdes Hagsätra kyrka som i samband med detta tog initiativ till en Hagsätrafestival i två dagar som arrangerades av lokala föreningar, stadsdelsförvaltningens verksamheter, IKANO under ledning av kyrkan och Hagsätra företagarförening. Blev en trevlig folkfest med mycket folk och arrangörerna har tillsammans bestämt att detta ska bli en återkommande festival för Hagsätra varje år i Hagsätra. Så nu blir det Rågsvedsdagen i maj och Hagsätrafestivalen i september under året.

På Rågsveds samhällsförenings höstmöte nu i höst i Röda korset Vantörkretsens lokal på Olshammarsgatan där Tara Tony från Hagsätra kyrka och Sophia Lagersten från Röda Korset Vantörkretsen berättade om hur de arbetar med barn och föräldrar och ensamkommande ungdomar som är asylsökande och de med uppehållstillstånd. Intressant för oss som lyssnade att få ta del av det imponerande arbete de utför för att hjälpa människor som genomgått så många hemska upplevelser i sina hemländer och på sin flykt till Sverige att nu skapa ett tryggare liv hos oss. En del ungdomar vet ännu inte om de kommer att få uppehållstillstånd vilket gör att de lever i en mycket otrygg situation. Vi hoppas att våra politiker låter det humanistiska de har inombords bestämma i denna fråga som är på liv och död för dessa ungdomar. Som avslutning tog mötet den stadgeändring som gör att vår förening nu heter Rågsved – Hagsätra samhällsförening.

På julafton är det Gemensam Jul i Nya Rågsveds Folkets Hus. En fin tradition under många år som stöttas av frivilliga och föreningsliv.

Vi önska alla bonde och föreningar i Rågsved och i Hagsätra en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Styrelsen Rågsved – Hagsätra samhällsförening

genom
Jan Runfors ordförande

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s